Deze aardappelfrittata met pompoen, kruiden, cheddar kaas en groenteham is heerlijk als lunch of tussendoortje. Of zelfs als tussendoortje! Je kunt het warm of koud serveren. Geraspte pompoen maakt de frittata heerlijk romig. Je kunt ook andere groenten toevoegen die je hebt. Erwten, paprika’s, wat je maar wilt! Pas op met groenten zoals tomaten die veel vocht bevatten. Ze kunnen het geheel een beetje nat maken.

Wat maakt dit gerecht zo lekker?

Omdat pompoen veel vocht bevat, voegen we geen melk toe. In zo’n eiergerecht gebruik je vaak melk, maar dan wordt het te nat. Het grillen van de pompoen maakt de textuur van de frittata geweldig, dus ik raad zeker aan om deze stap niet over te slaan! Zijn er nog kruiden over? Dan kan je hem ook perfect gebruiken in deze container. Gebruik bij voorkeur biologische eieren. Zelf gebruik ik altijd biologische eieren van Better Life met 3 sterren.

Met aardappel

Deze frittata met aardappelen lijkt een beetje op een Spaanse tortilla. Het is tenslotte een omelet met aardappelen. Er zit echter nog meer lekkers in deze frittata! De aardappelen geven het geheel meer bite en het wordt meteen een beetje voller. Je kunt ook zoete aardappelen gebruiken. Dan moeten deze gewone aardappelen korter voorgekookt worden. Snijd de aardappelen in zeer kleine blokjes. Het is goed voor de textuur en kookt ook heel snel!